Duurste taxi’s ter wereld

Er zijn sommige plaatsen op aarde waar je maar beter geen taxi kunt nemen. Omdat dit dure steden of gebieden zijn, of omdat het aanbod zeer beperkt is. Dit drijft de prijs enorm op. Zo kun je zomaar voor een onaangename verrassing komen te staan wanneer je even rustig vanaf het vliegveld naar je hotel denkt te rijden. Gelukkig hebben we hier een lijst met de plaatsen waar taxi’s over het algemeen het duurste zijn. Hiermee kun je dus goed rekening houden mocht je eens een van deze plekken bezoeken.

Tokio

In de Japanse hoofdstad Tokio zijn de meeste dingen vrij prijzig. Wil je hier een weekje een hotel boeken, of zelfs een Airbnb huren, dan zul je flink in de buidel moeten tasten. Wat betreft de taxi’s is dit niet anders. Daar komt bij dat de rit vanaf het internationale vliegveld Narita naar het centrum vrij lang kan duren door de verkeersdrukte. Bovendien is Tokio enorm groot. Dit maakt de kans groter dat je vast komt te staan of sowieso al een enorme reis moet afleggen om op je bestemming in de stad te komen. Dit drijft de prijs natuurlijk alleen maar op.

Berlijn

Deze naam wekt misschien wat meer de verbazing. Vooral omdat Berlijn, vergeleken met een aantal andere Europese hoofdsteden, helemaal niet zo duur is. Dit geldt dan vooral voor dagelijkse boodschappen, woonruimte en andere vaste lasten. Het openbaar vervoer is ook erg betaalbaar. Taxi’s zijn hier echter een uitzondering op. Deze kosten rond de 2,50 euro per kilometer, een stuk hoger dan op de meeste andere plaatsen.

Parijs

In de stad van de liefde is niets goedkoop, ook de taxi’s niet. Er circuleren filmpjes online waarop toeristen doodleuk gevraagd wordt om 250 euro af te rekenen na een rit van een uur. Dit is misschien erg overdreven, maar taxi’s zijn er inderdaad duur. Dit heeft veel te maken met de hoge kosten die taxichauffeurs hebben. Denk hierbij aan parkeerkosten en vergunningen.

Auckland

In de hoofdstad van Nieuw-Zeeland kost een taxi omgerekend rond de 2,20 euro per kilometer. Niet goedkoop vergeleken met een hoop andere plaatsen. Nu is Auckland sowieso de duurste stad van heel Nieuw-Zeeland. De taxiprijzen willen daarbij niet voor andere dingen onder doen. Je bent dus een stuk goedkoper uit wanneer je hier met het openbaar vervoer reist.

shesha