Wat trek je aan naar het theater?

Er is geen dresscode voor een bezoek aan het theater. Toch besteden de meeste mensen aandacht aan hun kleding wanneer ze naar het theater gaan. Natuurlijk is iedereen vrij in zijn keuze. Maar hoe je het ook wendt of keert, een theaterbezoek wordt gezien als een feestelijk uitje. Lang van tevoren zijn de kaartjes gereserveerd. Er wordt een taxi geregeld zodat een drankje genuttigd kan worden. Bij deze speciale gelegenheid hoort dus ook een outfit waaraan aandacht is besteed.

Chic en elegant

Vroeger gold voor sommige voorstellingen wel een dresscode. Bij operavoorstellingen droegen mannen bijvoorbeeld een smoking en van vrouwen werd verwacht dat ze in een galajurk verschenen. Tegenwoordig geldt dat niet meer; ook mooie broeken voor dames met een goede snit en gecombineerd met een feestelijke blouse passen perfect bij deze gelegenheid.

Voor heren is de keuze gemakkelijk: een mooie pantalon, een net overhemd en eventueel een colbertje zijn voor elke gelegenheid geschikt. Dames hebben meer te kiezen en dat maakt het misschien iets moeilijker een outfit samen te stellen. Natuurlijk wil je er op je mooist uitzien, maar het is goed om met enkele zaken rekening te houden. Dan trek je zeker een outfit aan waarin je van elke voorstelling kunt genieten.

Waar kun je rekening mee houden?

Wie naar het theater gaat zal de tijd grotendeels zittend doorbrengen. Het is goed daar rekening mee te houden als je een keuze maakt uit je garderobe. Het is jammer als je in de pauze of na de voorstelling een drankje nuttigt in een jurk vol kreukels. Daarom zijn elegante broeken voor dames, in een soepele stof een goede keuze. Hierin voel je jezelf comfortabel terwijl je naar de voorstelling kijkt, maar ook tijdens dat drankje in de foyer.

In een theater kan het warm zijn, zeker bij een uitverkochte voorstelling. Ook om die reden zijn broeken voor dames ideaal bij een theaterbezoek. Ze zijn eenvoudig te combineren met luchtige tops en blouses. Daarop draag je een vestje of jasje dat je eventueel uit kunt trekken. Met mooie schoenen of laarzen met een elegante hak maak je jouw outfit voor een theatervoorstelling compleet.

shesha