Reclame voor theater rondom openbaar vervoer

Om zoveel mogelijk mensen naar een theatervoorstelling te laten komen, moet je reclame maken. Tegenwoordig gebeurt dit erg veel op het internet maar posters op straat werken ook erg goed. Het is daarbij belangrijk om plekken te kiezen waar je posters mag ophangen en waar je zeker weet dat de posters door veel mensen worden gezien. Voordat je gaat plakken, is het verstandig om de regelgeving met betrekking tot aanplakbiljetten in de omgeving te raadplegen.

Posters op stations, luchthavens en haltes

Er wordt in Nederland veel met het openbaar vervoer gereisd.

Treinstations in grote steden zijn altijd druk. Tevens is er op stations eigenlijk altijd wel een plek om posters op te hangen. Mensen die met openbaar vervoer reizen, moeten vaak wachten op stations. De kans dat ze om zich heen kijken en de posters zien, is daarom groot.

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de posters er echt uitspringen. Foto’s van het theaterstuk of de film waar het omgaat, werkt als je een unieke foto uitzoekt. Het is de bedoeling om de nieuwsgierigheid van mensen op te wekken met de posters. Bij voorkeur staat er direct bij wanneer het gepland is, wat de kosten zijn en waar het is. Aangezien bijna iedereen tegenwoordig gebruik van internet maakt, kun je ook een verwijzing naar een website op de posters vermelden.

Er zijn op internet sjablonen te vinden om je te helpen de posters voor het theater te maken.

Bushaltes hebben meestal een plek gereserveerd voor reclameposters. Dit is ook een heel geschikte plek om je theater posters op te hangen. Mensen zijn op weg van of naar hun werk en in de sleur van de dag zullen ze gemakkelijk openstaan voor een gezellig avondje naar het theater als het weekeinde in aantocht is.

De bushaltes zijn verspreid aan straten en langs voetpaden waar ook lopende mensen langskomen die niet met de bus reizen. Als het ontwerp opvallend genoeg is, zullen ook deze mensen een blik werpen op de posters. Voorbijgaande auto’s kunnen ze in principe ook zien, maar de kans dat automobilisten echt specifiek hierna kijken is minder groot. Tenzij het op een punt is waar alleen langzaam gereden kan worden of dat het nabij een stoplicht is.

Luchthavens hebben lange gangen waar duizenden reizigers per dag doorheen lopen. Afhankelijk van de voorstelling kan zinvol zijn om een Engelse tekst op de posters te zetten zodat ook buitenlanders het kunnen lezen. Dit is uiteraard alleen aan de orde als het theater stuk zelf ook te volgen is voor buitenlanders.

Om de luchthavens heen vind je weer heel veel bushaltes en een treinstation. Het ophangen van meerdere posters op de waarschijnlijke route van de reizigers is een goede strategische zet.

shesha