Steden met het beste openbaar vervoer

Indien je wel eens in een stad in het buitenland komt is het altijd interessant om het openbaar vervoer te nemen. Jezelf verplaatsen in een andere omgeving tussen de locals geeft toch wat meer dat echte vakantie gevoel. Al is het natuurlijk wel fijn als je ergens komt waar het allemaal goed geregeld is. Op sommige plaatsen voelt het soms als een complete chaos, maar in een heleboel Europese steden is het openbaar vervoer zeer goed geregeld.

Wanneer we kijken naar de steden die in Europa de beste naam hebben vallen een aantal dingen op. Zo zijn deze vooral gelegen in Duitsland, waar de meeste netwerken duidelijk zijn en op tijd rijden, maar toch ook betaalbaar blijken. Uiteraard valt er altijd wel iets te zeggen wat minder positief is, maar wanneer alles bij elkaar wordt opgeteld komen deze over het algemeen boven drijven. Wat de Nederlandse steden betreft doen deze het iets minder goed. Het openbaar vervoer in Amsterdam bijvoorbeeld. Dit wordt niet als slecht aangeduid, maar meer als gemiddeld.

München

De plaats in Europa die gezien wordt als één van de steden met het beste openbaar vervoer is het Zuid-Duitse München. De hoofdstad van de staat Beieren staat garant voor goede verbindingen die je overal in de stad gemakkelijk naartoe brengen. Ook voor bezoekers die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze optie is het een duidelijk en gemakkelijk vervoersmiddel. Net als vele andere Duitse steden is het relatief schoon in de voertuigen. Daarnaast is alles goed aangeduid en sluit alles veelal goed op elkaar aan.

shesha