Alternatieven voor Uber

Wanneer je toch liever geen gebruik maakt van Uber zijn er ook nog andere opties. Het is begrijpelijk dat een normale taxi niet voor iedereen betaalbaar is. Helemaal wanneer je er regelmatig gebruik van wilt maken. Gelukkig is dit geen enkel probleem, alternatieven zijn er meer dan genoeg.

Carpoolen

Er zijn verschillende apps waarmee mensen kunnen carpoolen. Zo helpen ze elkaar, het milieu en kunnen de kosten gedeeld worden. Deze apps voeren vaak bepaalde checks uit om zodoende zeker te weten dat een persoon echt is wie hij of zij zegt te zijn. De laatste jaren zijn dergelijke apss snel in populariteit gestegen. Dit heeft als gevolg dat er nu miljoenen mensen gebruik maken van bijvoorbeeld de app BlaBlaCar.

Gedeelde taxi’s

Er zijn al een aantal initiatieven die zich richten op gedeelde taxi’s. Zo kwam bijvoorbeeld Mercedes met het idee van een deeltaxi, dat zij vervolgens in Nederland introduceerden. Voordeel hiervan is dat het beter is voor het milieu. Voor de klant zelf scheelt het daarbij nog eens extra op de kosten. Andere taxi’s kunnen ook wel gedeeld worden, maar dit is vaak weer iets moeilijker te bewerkstelligen. Je moet hiervoor namelijk maar net iemand tegenkomen die de taxi met je wil delen.

shesha