Goedkoopste taxi’s ter wereld

Gelukkig is niet overal in de wereld een taxi even duur. Wanneer dit wel het geval is, zal op veel plaatsen Uber een goed en legaal alternatief zijn. Overal kun je namelijk ook illegale taxi’s vinden, maar als er dan iets gebeurd kan dit enorme problemen opleveren. Toch zijn er genoeg plaatsen waar je met een gerust hart een klassieke taxi kunt nemen, zonder dat dit de hoofdprijs kost.

New Delhi

Deze metropool in India is indrukwekkend in allerlei uiteenlopende opzichten. Wie in New Delhi komt als Westerling zal zijn ogen uitkijken. Een rit in een taxi is sowieso al een beleving op zich. Gezien de prijs die het kost is het als het ware bijna als een gratis excursie. Per rit betaal je omgerekend gemiddeld namelijk niet veel meer dan tussen de 0,40 en 0,50 eurocent.

Lima

De hoofdstad van Peru telt miljoenen mensen. Het verkeer in de spits is zeer druk en chaotisch. De prijzen van taxi’s zijn echter zeer laag waardoor je zelfs wel even in de file kunt staan. Het geeft je gelijk een goed inzicht van hoe immens groot de stad is en hoeveel verschil er zit tussen allerlei wijken en stadsdelen. Een taxirit van het het centrum naar het vliegveld kan soms wel een uur duren. Dit kost je echter maar een bedrag van rond de 10 euro.

Caïro

In Caïro kost een taxi je normaal gesproken niet meer dan 0,60 eurocent per kilometer. Let wel goed op dat je niet in de maling wordt genomen. De stad is overweldigend groot, daarom is het belangrijk om goed op te letten. Wanneer je jezelf echter goed kunt redden of een local kent of bij je hebt, zul je erg goedkoop uit zijn.

shesha